Kontorsstädning Stockholm – viktigt att tänka på

Varför är kontorsstädning viktigt? Den frågan ställer sig många företag i Stockholm sig idag och utan att riktigt ta reda på svaret så drar man ner på den. Man ser kontorsstädning i Stockholm som en utgift som man kan dra in på och spara pengar. I själva verket sker dock det motsatta: på sikt förlorar man pengar på att dra in på sin kontorsstädning. Och, det är bara en av konsekvenserna. 

Kontorsstädning har väldigt många fördelar och det är ett typiskt exempel på någonting som man inte saknar förrän det är borta. Vi tänkte räkna upp några av de fördelar som finns – och samtidigt också visa på vilka risker som finns i att börja dra ner på sin kontorsstädning i Stockholm. 

  • Högre trivsel. När trivs du som allra bäst i ditt eget hem? För de flesta så är svaret att man trivs bäst just efter att det blivit städat. Vi trivs i renliga miljöer och som en följd av ökad trivsel så ökar också vår förmåga att prestera. Vi ökar vår prestation i rena miljöer; något som givetvis är guld värt för ett företag. 
  • Färre sjukdagar.  Ser man till sjukdagar så kan varje arbetsgivare skriva under på att sådana är ett rent gissel. Kortvariga sjukdomar tvingar de andra att täcka upp och jobba hårdare. Längre sjukskrivningar kan komma att kräva vikarier och ersättare. Oavsett vilket så kostar det pengar och det innebär ett tapp i produktionen. På ett kontor så finns ofta två anledningar till varför sjukdomar sprids: ventilation och hygien. Det senare är enkelt att förebygga. Genom att utöka kontorsstädning i Stockholm kan man också skapa en bättre hygien på arbetsplatsen. Vad gäller ventilation så bör man kontakta en sakkunnig. Även där finns all anledning att agera. 
  • Bättre profil utåt. Hur upplever kunder, leverantörer, investerare och affärspartners er arbetsplats? Vilka signaler sänder ni när folk besöker ert kontor? Sant är att snygga möbler och genomtänkt inredning kan påverka positivt. Lika sant är att renlighet är en dygd även i denna fråga. Genom bättre kontorsstädning så skapar ni en bättre profil och ökar möjligheterna till lukrativa affärer. 

Det finns städföretag som specialiserat sig på kontorsstädning i Stockholm. Gällande sådan ska man veta att det är en typ av städning som är mer krävande. Ingenting får försvinna – och ingenting får gå sönder. Maskiner och teknisk apparatur måste behandlas och rengöras med rätt metoder. Rådet är att man aktivt söker efter en städfirma som har den kompetensen och som har lång vana av att städa kontor. Det gör skillnad i det långa loppet. Att ha en stabil partner för kontorsstädning är något som definitivt kan påverka omsättningen positivt.

Läs mer om kontorsstädning på stockholmkontorsstädning.se