Städa så att eleverna tar hand om skolan

Rena och fräscha ytor gör inte bara att hälsan främjas och att livet blir enklare. Det som är rent och fint inbjuder också till att man fortsätter hålla en god ordning och tar hand om lokalerna.

Om du som rektor ser till att ha en duktig städfirma så kan det innebära stora skillnader i hur skolmiljön ser ut. Men det kan även innebära stora skillnader gällande hur skolbarnen agerar i lokalerna. Klotter, skräp som ligger på golven, allmän oreda och smuts gör att det bara kommer att bygga på med mer. Varför ska du lägga torkpapper i papperskorgen när det redan ligger papper utanför? Och varför ska du vara noga med att torka upp efter spill om golvet ändå är smutsigt? En bra städfirma inom skolstädning kan därför innebära en stor skillnad gällande lokalernas utseende och även skolbarnens beteende.

En lärdom för livet

Det är er första dejt och ni träffas på en restaurang för att äta en bit mat. Under måltiden tappar din dejt mat på golvet och råkar spilla ut sin dryck. Dejten fortsätter att äta som om inget hade hänt och kastar sedan servetten på golvet när ni ska gå. Låter det som en dejt du vill fortsätta träffa? Troligen mycket tveksamt om någon säger ja på den frågan. Det är många beteenden som startar redan när du är ung. Och skolan är inte bara till för att du ska lära dig skolämnen. Det handlar även om det sociala beteendets lärdomar. Läs mer om skolstädning på denna webbsida: skolstädningstockholm.se