Ta hjälp med flyttstädning i Linköping

I samband med en flytt så finns det ett moment som spelar en stor roll och som direkt brukar vara avgörande i huruvida man som flyttande tvingas betala någon ersättning till de nya ägarna av bostaden. Naturligtvis så får man här även betala som det det skulle vara så att man inte är ute ur bostaden på den på förhand uppsatta tiden – det är däremot ovanligare än att man tvingas betala av orsaken att man inte skött sin flyttstädning.

En flyttstädning är av förklarliga skäl också det jobbigaste momentet i en flytt; den sker i slutet, man har burit ut alla sina möbler, man har transporterat dessa och burit in dem i den nya bostaden och är därför både trött rent fysisk och även mentalt. Den måste dock ske och den måste vara noggrann där i stort sett varje yta måste vara kliniskt ren, där fönster måste putsas och där detaljer som exempelvis avloppsbrunnar och avlopp måste vara rengjorda. Till detta ska även kyl- och frys, spisen och fläkten vara kliniskt rengjorda… Kort sagt, en flyttstädning och en utebliven sådan är alltså inte så konstigt att det händer. Jobbet är massivt, men det fungerar tyvärr inte som någon ursäkt utan man får ofta så lov att betala en hög summa till de nya ägarna.

Dessutom så fungerar också en flyttstädning som ett sätt där man visar varandra respekt också. Flyttar du till en bostad i Linköping och står redo att installera dig, öppnar dörren och upptäcker att den inte gjorts någon flyttstädning så kommer du knappast att bli överlycklig, eller hur?

Det man sammanfattningsvis kan säga om en flyttstädning – baserat på jobbets omfattning, på tiden den tar samt hur mycket man kan få betala i ersättning om man missköter den – så kan vi ge ett råd: ta hjälp. De flesta städföretag erbjuder nämligen tjänsten flyttstädning i Linköping och man kan dessutom idag få den utförd till ett väldigt förmånligt pris. Ska du flytta till Linköping från en bostad i exempelvis Stockholm (eller vice versa) så kan du idag använda sig av en väldigt förmånlig skattesubvention för sin flyttstädning.

Använd rut-avdraget för din flyttstädning

Numera kan man nämligen som privatperson dra av upp till halva beloppet för arbete som rör hushållsnära tjänster – dit vi alltså räknar en flyttstädning. Tack vare rut-avdraget så kan du vid din flytt till Linköping således anlita en städfirma, låta denna städa ur din lägenhet i Stockholm och därefter dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration. Ett belopp som du sedan får tillbaka på din skatt.

Det finns således ingen anledning att strunta i sin flyttstädning eller fuska med den; inte då priserna är så skonsamma som de – tack vare rut-avdraget – är. Det enda man egentligen behöver göra gällande rut-avdraget är att man kollar upp huruvida man är berättigad att använda det – något som enklast görs genom att man loggar in med sin bankdosa eller sitt bank-id på Skatteverkets hemsida. Pappersarbete brukar den städfirma man anlitar för sin flyttstädning sköta om.