xxx
www.toalett.nu
tom
ASSA

PRESSMEDDELANDE  2008-10-07

Betala toaletten via mobilen med nytt lås från ASSA
ASSA Coincode är ett sms-lås som ersätter betalning med mynt och polletter.
 

Betala toaletten via mobilen med nytt lås från ASSA ASSA lanserar ett nytt lås som ersätter betalning med mynt och polletter med betalning via sms. Låset är det första i sitt slag i världen och är utvecklat för snabb och smidig betalning av små belopp för offentliga toaletter, fotoautomater, duschar på campingplatser och golfbollsautomater.
 
– En provinstallation på en betaltoalett i Täby Centrum visar att folk är mycket nöjda med sms-låset. Man har verkligen uppskattat att slippa den frustrerande jakten på växel och i stället kunna betala några kronor snabbt med mobilen, säger Karl Holm, produktchef för Coincode på ASSA. Varje sms-lås har ett eget ID-nummer som står på låset. För att exempelvis komma in på en toalett skickar man ett sms med ID-numret till ett betalnummer. Som svar kommer ett sms med en femsiffrig engångskod som man knappar in på låsets knappsats och dörren öppnas. Koderna i ASSA Coincode genereras med en patentsökt lösning för kodgenerering.

–Troligtvis kommer många att ge kunderna möjligheten att välja mellan betalning med sms eller med mynt inledningsvis, säger Karl Holm. ASSA Coincode kommer inte bara att underlätta för personer som behöver gå på toaletten eller ta en dusch på campingplatsen, utan även för ägarna. Eftersom inga pengar hanteras så slipper ägaren kostnaderna för vandalisering, stöld och tömning.

Sms-låset är grönt med metallknappar och belyst siffersats och kan användas både inomhus och utomhus.

För mer information kontakta:

Eva Norrman
Diplomat PR
08-58 80 95 22
0733-62 61 41
eva.norrman@diplomatpr.se

ASSA AB
P.O.Box 371
SE-631 05 Eskilstuna
Sweden
Phone +46 (0) 16 17 70 00
Fax +46 (0) 16 17 70 49
www.assa.se
tom
.